Na hlavný obsah

Meteorológovia varujú pred silným vetrom na horách

Pre viacero okresov vydali výstrahy.

Meteorológovia varujú pred silným vetrom na horách
Na snímke pohľad na pováľané smreky po veternej kalamite vo Vysokých Tatrách 7. marca 2017. Foto: TASR

Meteorológovia upozorňujú na silný vietor na hrebeňoch Tatier. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v okresoch Poprad, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Brezno, Banská Bystrica a Tvrdošín výstrahu druhého stupňa pred vetrom na horách. Do pondelkového (7. 12.) rána vydal aj výstrahu druhého stupňa pred vetrom v okrese Levice. SHMÚ o tom informuje na svojom web

V spomínaných okresoch severného a stredného Slovenska sa na hrebeňoch Tatier miestami očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne priemernú rýchlosť 90 až 100 kilometrov za hodinu (km/h) alebo krátkodobo v nárazoch 135 až 160 km/h. Výstraha platí do pondelka 7. decembra do 10.00 h.

Výstraha prvého stupňa pred silným vetrom je aj na západe a juhozápade Slovenska, kde sa ojedinele miestami očakáva vietor s rýchlosťou do 55 km/h. Na Orave môže dosiahnuť vietor rýchlosť do 85 km/h. SHMÚ vydalo výstrahu do 12.00 h.

Meteorologické výstrahy na 7. 12. 2020.Foto: SHMÚ
Foto: SHMÚ

Všetky diaľničné úseky sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký. Informuje o tom na svojej stránke Slovenská spáva ciest. Pozor si však treba dať na úseku Stakčín, okres Snina, a Ulič, kde je na ceste poľadovica. Na ceste II/549 Úhornianske sedlo – Krásnohorské Podhradie sa na vozovke vyskytuje miestami kašovitý sneh s hrúbkou 1 centimeter. V lokalite Čertovica sa musia vodiči pripraviť na hmlu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko