Na hlavný obsah

Na súd prišiel so zalepenými očami. Pavol Rusko ide do väzby

Mal porušiť podmienky pri nosení monitorovacieho náramku.

Na súd prišiel so zalepenými očami. Pavol Rusko ide do väzby
Obžalovaný exriaditeľ televízie Markíza Pavol Rusko po tom, ako ho po údajnom útoku kyselinou na nasledujúci deň zadržala polícia. Foto: TASR

Exriaditeľ TV Markíza Pavol Rusko bude stíhaný väzobne. Rozhodol o tom Najvyšší súd na stredajšom (16. 12.) neverejnom zasadnutí. O rozhodnutí informoval prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta. Dôvodom je obava z jeho úteku. Šanta dodal, že súd u Ruska konštatoval porušenie pravidiel náhrady väzby formou monitorovacieho zariadenia, a to údajne v „desiatkach prípadov“.

Pavol Rusko sa v utorok (15. 12.) nedostavil na verejné zasadnutie, na ktorom mal NS SR rozhodovať o odvolaniach v kauze miliónových zmeniek. Súdu totiž poslal ospravedlnenie s tým, že ho deň predtým pri behu neznámy páchateľ polial kyselinou. Polícia vo veci začala trestné konanie, prokurátor Šanta ako aj právni zástupcovia spoločnosti Markíza Slovakia však jeho neschopnosť účasti na zasadnutí spochybnili. Súd nakoniec verejné zasadnutie odročil na 12. a 13. januára.

Bývalého riaditeľa Markízy spolu s podnikateľom Mariánom Kočnerom Špecializovaný trestný súd vo februári tohto roku uznal za vinných z falšovania zmeniek, ktorých vyplatenia sa v občianskoprávnom konaní domáhal Kočner. Obom zároveň uložil tresty 19 rokov väzenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko