Na hlavný obsah

NAKA obvinila Žigu z prečinu podplácania

Spomínal sa v akciách Očistec či Judáš.

NAKA obvinila Žigu z prečinu podplácania
Na snímke nezaradený poslanec parlamentu SR Peter Žiga. Foto: TASR

Elitní policajti z Národnej kriminálnej agentúry vo štvrtok (17. 12.) obvinili niekdajšieho ministra hospodárstva Petra Žigu, informuje polícia. Exminister po odchode zo Smeru-SD vstúpil do novovzniknutej strany Petra Pellegriniho Hlas-SD. Jeho meno sa spomínalo v súvislosti s výpoveďami obvinených v akciách Očistec či Judáš.

„Vyšetrovateľ NAKA vzniesol obvinenie voči poslancovi NR SR za prečin podplácania,” uviedla polícia na sociálnej sieti. Ako prvý na to upozornil portál Aktuality.sk.

Žiga nedávno odmietol, že možnosť stíhania jeho osoby by bola dôvodom, prečo sa na nedávnom sneme nestal podpredsedom mimoparlamentnej strany Hlas-SD. Nevidel dôvod, aby sa na políciu prihlásil sám. „Čakám na bežný postup, ktorý robia orgány činné v trestnom konaní,“ skonštatoval vtedy.

Podpredseda Hlasu Richard Raši vo štvrtok uviedol, že v strane disponujú iba medializovanými informáciami. Zopakoval slová Žigu, že obvinenia sa nezakladajú na pravde. „Nemám dôvod mu neveriť,“ skonštatoval s tým, že obvinenia sú založené na základe výpovedí kajúcnikov.

Žigovho príbuzného Štefana Žigu, syna jeho bratranca, mali nedávno obviniť z karuselových podvodov. Podľa Denníka N mal bývalý šéf Národnej jednotky finančnej polície Bernard Slobodník vypovedať, ako v minulosti zobral od nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra úplatok 50 000 eur za to, že NAKA podvod nebude vyšetrovať. Úplatkom sa malo obvinenie v roku 2016 zahladiť a celú záležitosť údajne vybavoval vtedajší minister Žiga.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko