Na hlavný obsah

Nemocnica vo Svidníku hlási plne vyťažené oddelenie pre COVID pacientov

Terajší stav preťažuje aj personál.

Nemocnica vo Svidníku hlási plne vyťažené oddelenie pre COVID pacientov
Koronavírus v nemocniciach. Foto: TASR/AP

Svidnícka nemocnica má plne obsadené COVID oddelenie. Podľa komunikačného manažéra a hovorcu siete nemocníc Svet zdravia Tomáša Kráľa mala plne vyťaženú kapacitu už počas víkendu (19. 12. – 20. 12.).

„Ide o 34 lôžok, z toho sú štyri s umelou pľúcnou ventiláciou. Nezmenená situácia bola aj dnes ráno. Vedenie nemocnice apeluje na prísne dodržiavanie protipandemických opatrení,“ uviedol Kráľ.

Súčasný stav podľa jeho slov veľmi preťažuje zdravotnícky personál a vytvára enormný tlak na všetkých poskytovateľov zdravotnej starostlivosti v regióne. „Aktuálne je v karanténe približne desať percent personálu, akútna zdravotná starostlivosť pre ostatných pacientov je plne zabezpečená,“ doplnil.

„Nemocnica je v krízovom režime. Situácia začína byť neudržateľná. Preto vyzývam všetkých, aby obmedzili všetky nepotrebné stretnutia a nákupy. Nie je potrebné v tomto čase mať nakúpené úplne všetko a drahé darčeky. Verím, že po skončení sa tejto pandemickej situácie budeme môcť všetci slobodne fungovať a užívať si blízkosť svojich príbuzných,“ zdôraznila primátorka Svidníka Marcela Ivančová a apelovala na ľudí, aby dodržiavali všetky opatrenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny