Na hlavný obsah

Pápež sa neohlásene modlil uprostred Ríma, na známe námestie prišiel za svitania

Svoju účasť na oslave obľúbeného sviatku vopred neohlásil.

Pápež František v utorok (8. 12.) nečakane prišiel k mariánskemu stĺpu neďaleko Španielskych schodov v centre Ríma, kam hlava katolíckej cirkvi každoročne prináša kvety v deň, keď si veriaci pripomínajú Nepoškvrnené počatie Panny Márie.

Vatikán pôvodne pápežovu účasť pre pandémiu koronavírusu odriekol, pápež František ale nakoniec k stĺpu dorazil bez ohlásenia za svitania, aby minimalizoval možnosť stretnutia s ďalšími ľuďmi.

Pápeža od modlitby na námestí v neodradilo ani daždivé počasie. Počas modlitby pred mariánskym stĺpom zveril obyvateľov mesta Ríma, ako aj chorých a trpiacich celého sveta, pod ochranu Nepoškvrnenej Panny Márie, ktorú si uctil aj položením kytice bielych ruží, napísal spravodajský server Vatican News.

Udalosť sa uskutočnila bez účasti médií. Vatikán z nej následne zverejnil len niekoľko fotografií. Na uliciach bolo v čase pápežovej modlitby len málo ľudí, keďže tento utorok je v Taliansku cirkevný aj štátny sviatok. Pápežovi robila spoločnosť len skupina hasičov, ktorí prišli na stĺp umiestniť veniec z kvetín.

František sa pred sochou Immaculaty zdržal necelých 15 minút. Potom sa presunul do rímskej Baziliky Santa Maria Maggiore, kde sa opäť pomodlil a odslúžil omšu v jednej z kaplniek.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet