Na hlavný obsah

Po Maradonovi odišla ďalšia legenda. Zomrel majster sveta Rossi

Brazílčanov zarmútil hetrikom.

Po Maradonovi odišla ďalšia legenda. Zomrel majster sveta Rossi
Paolo Rossi na archívnej snímke. Foto: TASR/AP

Záver roka 2020 nepraje futbalovým legendám. Po famóznom Argentínčanovi Diegovi Maradonovi a jeho krajanovi Alejandrovi Sabellovi odišiel na druhý svet aj niekdajší skvelý taliansky futbalista Paolo Rossi, ktorý zomrel vo veku 64 rokov. O úmrtí majstra sveta z roku 1982 informovala jeho manželka Federica Cappellettiová prostredníctvom sociálnej siete. Príčinu smrti nezverejnila, podľa talianskych médií trpel nevyliečiteľnou chorobou.

Rossi otvoril skóre finálového zápasu MS 1982 a naštartoval Taliansko k víťazstvu nad Západným Nemeckom 3:1. Na šampionát sa pritom dostal tesne po tom, ako si odpykal trojročný dištanc za účasť na stávkarskom škandále.

So šiestimi gólmi sa stal najlepším strelcom spomenutých MS v Španielsku. Zároveň sa na tomto šampionáte stal aj najlepším hráčom a zdvihol nad hlavu víťazný pohár. Pamätný je jeho hetrik do siete Brazílie (3:2), ktorý zabezpečil Talianom postup do semifinále.

Počas kariéry pôsobil na poste útočníka. Obliekal si dresy Juventusu Turín, AC Miláno či Hellasu Verona. Počas deviatich rokov sa predstavil v národnom tíme 48-krát a strelil 20 gólov. Na klubovej úrovni odohral celkovo 338 duelov a dosiahol 134 zásahov. V roku 2004 ho v hlasovaní fanúšikov na webe Európskej futbalovej únie (UEFA) zvolili za 12. najlepšieho hráča uplynulých 50 rokov, informovala agentúra AFP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport