Na hlavný obsah

Po zápase naňho spadla časť osvetlenia. Zamestnanec neprežil

Do nemocnice ho previezli rýchlo, no nestačilo to.

Nedeľňajší (20. 12.) súboj 16. kola francúzskej najvyššej futbalovej súťaže FC Lorient – Stade Rennes (0:3) mal smutnú dohru. Časť osvetlenia štadióna sa zrútila na zamestnanca, ktorým bol 38-ročný otec troch detí. Podľa očitých svedkov muž kričal od bolesti, keď na neho spadla mohutná svetelná rampa. Prítomní kolegovia ho vyslobodili spod spadnutej konštrukcie a poskytli mu prvú pomoc vrátane masáže srdca. Napriek skorému zákroku a prevozu do nemocnice sa ho nepodarilo zachrániť, informoval francúzsky denník L’Equipe na svojom webe.

Podľa policajných zdrojov pracoval zamestnanec klubu na štadióne Moustoir v bretónskom Loriente ako dobrovoľník, ktorý sa staral o trávnik. To sa dialo aj v čase, keď ho postretla tragédia. Muž menom Yohann pracoval pre spoločnosť Sportingsols, ktorá má s FC Lorient dlhodobú zmluvu o poskytovaní údržby trávnika. Tragický incident sa odohral 10 minút po skončení zápasu, ktorý sa skončil víťazstvom hostí 3:0.

Všetci zamestnanci klubu FC Lorient vrátane hráčov sa stretli v pondelok ráno pred tréningom. Postavili sa do kruhu a minútou ticha si uctili pamiatku kolegu. „FC Lorient vyjadruje úprimnú sústrasť rodine, priateľom a všetkým kolegom tragicky zosnulého muža,“ napísal bretónsky klub na svojom twitterovom účte.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport