Na hlavný obsah

Vlhová nezasiahla do druhého kola, v obrovskom slalome triumfovala Shiffrinová

Slovenka si body do konečného poradia nepripísala.

Vlhová nezasiahla do druhého kola, v obrovskom slalome triumfovala Shiffrinová
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová v Courcheveli. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová nedokončila 1. kolo pondelňajšieho (14. 12.) obrovského slalomu Svetového pohára. Vo francúzskom Courcheveli neprešla záverečnou sekvenciou brán a po piatich pódiových umiestneniach nezabodovala prvýkrát v tejto sezóne. Triumf si pripísala veľká rivalka Liptáčky Mikaela Shiffrinová.

Vlhová: Poslednú strminu som nešla dobre

„Myslím si, že som išla príliš priamo, tretiu bránu pred koncom som neudržala silu, ktorá na mňa pôsobila. Lyže ma vyhodili a už som nestihla ďalšiu bránu. Organizátori to pripravili dobre, aj keď trať nebola úplne ideálna, bola trošku rozbitá a naozaj ťažká. Podmienky však boli rovnaké pre všetky, každá bojovala, ako mohla. Mne sa to príliš nepodarilo a veľmi ma to mrzí. Vyhovovalo mi, ako bola trať postavená, začiatok som išla fajn, ale od polovice som sa začala trápiť a bojovala som sama so sebou. Poslednú strminu som nešla vôbec dobre,“ povedala 25-ročná slovenská reprezentantka pre RTVS.

Od diskvalifikácie v rakúskom Söldene v roku 2018 bodovala v pätnástich „obrákoch“ SP za sebou, v úvodných dvoch tejto zimy obsadila tretie miesto. Napriek vypadnutiu zostane na čele celkového poradia prestížneho seriálu so ziskom 420 bodov.

Suverénna Američanka

Jasnou víťazkou v Courcheveli sa stala Mikaela Shiffrinová. Trojnásobná celková víťazka Svetového pohára triumfovala s náskokom 82 stotín sekundy pred Taliankou Federicou Brignoneovou a 1,09 s pred Francúzkou Tessou Worleyovou.

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová v cieli 2. kola obrovského slalomu Svetového pohára vo francúzskom stredisku Courchevel. FOTO: TASR/AP

Američanka Shiffrinová dosiahla 67. víťazstvo v pretekoch SP v kariére a dvanáste v obrovskom slalome. V Courcheveli triumfovala v najtechnickejšej disciplíne už po tretí raz, predtým to bolo v rokoch 2017 a 2018. Po slabšom úvode novej sezóny spôsobenej tréningovým mankom a dlhšou súťažnou odmlkou sa dostala na najvyšší stupienok prvýkrát od 26. januára 2020, keď vyhrala super G v bulharskom Bansku.

Vlhová zostala na čele Svetového pohára. Jej náskok pred Američankou Shiffrinovou je 145-bodový. Tretia je Talianka Marta Bassinová, ktorá pondelkové preteky nedokončila. Talianka priebežne viedla v 2. kole, keď urobila chybu na vnútornej lyži a skončila mimo trate. Bassinová tak prišla o líderskú pozíciu v hodnotení obrovského slalomu na úkor krajanky Brignoneovej.

Organizátori preložili druhý „obrák“ v Courcheveli z nedele (13. 12.) a zjazdovku museli pripraviť po napadnutí hrubej vrstvy mokrého snehu. Tieto ťažkosti vyústili až do vypadnutia Vlhovej tesne pred cieľom, 1. kolo nedokončili z elitnej skupiny ani Nórka Mina Fürst Holtmannová a Novozélanďanka Alice Robinsonová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport