Na hlavný obsah

Raši podáva trestné oznámenie pre biologický odpad z celoplošného testovania

Vyprodukovalo sa ho 300 až 400 ton.

Raši podáva trestné oznámenie pre biologický odpad z celoplošného testovania
Záber z druhého dňa štvrtého kola dobrovoľného testovania na ochorenie COVID-19 v Bytči. Foto: TASR

Podpredseda strany Hlas-SD Richard Raši podáva trestné oznámenie pre biologický odpad z celoplošného testovania. Oznámil to na piatkovej (4. 12.) tlačovej konferencii.

Podľa Rašiho sa vo vojenskom objekte Mokraď v okrese Liptovský Mikuláš nachádza z testovania 300 až 400 ton odpadu. Domnieva sa, že jeho uskladnením bol zo strany Ministerstva obrany SR porušený zákon. Upozornil, že podľa platnej legislatívy môže byť biologicky nebezpečný odpad skladovaný vo vyhradenom priestore najviac sedem dní. V priestore vybavenom chladiacim zariadením najviac 14 dní, prípadne uskladnený zmrazením po dobu najviac troch mesiacov.

Raši preto podáva trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. „Tento postup by nemal preverovať iba minister Ján Budaj a jeho envirezort, ale aj Úrad verejného zdravotníctva, pretože nakladanie s biologicky kontaminovaným odpadom pochádzajúcim z úkonov, ktoré sú robené zdravotníkmi, spadá do jeho pôsobnosti,“ povedal Raši.

Podpredseda Hlasu verí, že po podaní trestného oznámenia polícia pod dozorom prokuratúry vyšetrí, či nebol pri prevoze a uskladnení odpadu porušený zákon a to, kto je za situáciu zodpovedný.

Richard Raši (Hlas-SD)

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko