Na hlavný obsah

Reštaurácie chcú od utorka otvoriť interiéry prevádzok aj napriek nariadeniam

K iniciatíve sa pridávajú aj fitnescentrá.

Reštaurácie chcú od utorka otvoriť interiéry prevádzok aj napriek nariadeniam
Od piatka 11. decembra sa opätovne zatvoria aj terasy reštaurácií. Foto: TASR

Reštauračné prevádzky napojené na iniciatívu Bojujeme za naše gastro plánujú v utorok (8.12.) otvoriť pre hostí aj svoje interiéry. V pondelok (7. 12.) to uviedol šéf iniciatívy Miroslav Heredoš. Aktuálne nariadenia povoľujú reštauráciám iba fungovanie na špecificky upravených terasách a výdaj jedla.

„Chceme fungovať aj my v normálnom režime. V takom istom, ako fungujú veľkoobchody, obchody a supermarkety. Chceme byť otvorení v rovnakom móde ako sú otvorené kiná, divadlá alebo kostoly,“ priblížil Heredoš. Odvolávajú sa napríklad na aktuálnu situáciu v Českej republike, kde uvoľňovanie opatrení umožnilo reštauračným prevádzkam sprístupniť aj interiéry.

„Vzhľadom na to, že sme sa dozvedeli, že v reštaurácii sa nakazilo iba 20 hostí, si uvedomujeme, že my ako segment nie sme šíriteľmi nákazy COVID-19,“ argumentoval Heredoš.

K iniciatíve sa pridala aj Únia fitness centier Slovenska. „Obrovské množstvo členov únie zajtra otvára svoje prevádzky, pripájame sa k iniciatíve,“ avizoval jej šéf Pavel Kiseľ.

Premiér Igor Matovič (OĽANO) sa v reakcii nechcel nikomu vyhrážať pokutami, vyzval ich však na zodpovedné správanie sa. „Ja sa určite nebudem z tohto miesta vyhrážať nikomu. Vyzývam každého zodpovedného človeka k zodpovednosti. Sloboda bez zodpovednosti vedie k anarchii. Ak toto urobia reštaurácie a fitnescentrá, tak zavedú anarchiu,“ vyhlásil Matovič. Apeloval na nich, že v aktuálnej epidemiologickej situácii by takýmto krokom urobili to najhoršie, čo môžu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika