Na hlavný obsah

Rusko a USA odhalili interkontinentálnu sieť pašerákov drog

Zabavili 330 kilogramov kokaínu.

Rusko a USA odhalili interkontinentálnu sieť  pašerákov drog
Zadržanie drogových pašerákov. Foto: TASR/AP

Ruská tajná služba FSB a americká Úrad pre boj proti drogám (DEA) pri spoločnej operácii odhalili zločineckú organizáciu, ktorá pašovala kokaín z Južnej Ameriky do Európy. Informovala o tom v utorok (29. 12.) agentúra TASS. Podľa FSB sa v rámci operácie podarilo zabaviť prinajmenšom 330 kilogramov kokaínu, ktorých predaj na čiernom trhu by mohol vyniesť miliardu rubľov.

FSB oznámila, že spoločne s DEA vykonali niekoľkofázovú zvláštnu medzinárodnú operáciu zameranú na likvidáciu nadnárodnej zločineckej organizácie, ktorá sa špecializovala na pašovanie kokaínu do Ruska a ďalších európskych krajín.

Prvou fázou bolo zadržanie drogového dílera v máji v Petrohrade. Policajti u neho našli kilogram kokaínu. Nasledujúci mesiac v Moskve zatkli pri pokuse rozpredať drogu niekoľko ľudí, vrátane jedného z organizátorov predaja. U neho zabavili 34 kilogramov narkotík.

V novembri sa potom napriek zvýšeným opatreniam drogových dílerov k utajeniu podarilo v Moskovskej oblasti objaviť úkryt. Pri jeho skúmaní bolo nájdených najmenej 295 kilogramov narkotík, oznámila FSB. V správe TASS sa neupresňuje povaha podielu americkej DEA na uvedenej spoločnej operácii.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet