Na hlavný obsah

Tuchel končí ako tréner PSG, nahradí ho zrejme Pochettino

Nemec doviedol Parížanov do finále Ligy majstrov.

Tuchel končí ako tréner PSG, nahradí ho zrejme Pochettino
Na snímke teraz už bývalý tréner PSG Thomas Tuchel. Foto: TASR/AP

Úradujúci francúzsky futbalový majster Paríž St. Germain oficiálne potvrdil odchod trénera Thomasa Tuchela. Vedenie klubu v utorok (29. 12.) na svojom webe potvrdilo, že sa po hĺbkovej analýze športovej situácie rozhodlo ukončiť kontrakt s nemeckým koučom.

„Rád by som sa poďakoval Thomasovi Tuchelovi a jeho realizačnému tímu za všetko, čo odovzdali tomuto klubu. Thomas dal do svojej práce veľa energie a vášne. Samozrejme, budeme radi spomínať na všetky krásne momenty, ktoré sme spolu zažili. Želáme mu to najlepšie v ďalšej kariére,“ uviedol prezident PSG Nasser Al-Khelaifi v klubovom vyhlásení.

Tuchel prišiel do Paríža v roku 2018 a doviedol ho k dvom titulom v Ligue 1, triumfu v národnom pohári, Ligovom pohári i dvom trofejam vo francúzskom Superpohári. V predchádzajúcom ročníku sa PSG premiérovo prebojoval do finále LM, kde však podľahol Bayernu Mníchov 0:1. V najvyššej domácej súťaži momentálne figuruje na tretej priečke o bod za Lille a Lyonom.

Podľa Daily Mail súhlasil Tuchel, ktorý mal platný kontrakt do konca tejto sezóny, s odstupným 5,4 milióna libier. Najväčším favoritom na uvoľnené miesto by mal byť bývalý obranca PSG Mauricio Pochettino. Ten sa podľa zahraničných médií už predbežne dohodol s vedením parížskeho klubu na podmienkach zmluvy. Štyridsaťosemročný Argentínčan naposledy viedol Tottenham Hotspur, kde pôsobil od roku 2014 do novembra 2019.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport