Na hlavný obsah

Union odkúpila Poštovú poisťovňu, pribudne jej 160 000 klientov

Poštová poisťovňa bola jednou z najmenších slovenských poisťovní.

Union odkúpila Poštovú poisťovňu, pribudne jej 160 000 klientov
Foto: Thinkstock

Poštová poisťovňa mení majiteľa. Po dlhých rokovaniach s viacerými záujemcami ju nakoniec kúpila poisťovňa Union. Počet jej poistencov tak narastie o ďalších 160 000. Union zároveň získa nové predajné miesta a distribučné kanály. Zmluvu obe strany podpísali v piatok (11. 12.).

Poštová banka, ktorá väčšinovo vlastní Poštovú poisťovňu, predáva celý svoj podiel. Zvyšných 20 % patrí Slovenskej pošte, ktorá rovnako súhlasila s predajom svojej časti Unionu. Informovala o tom v piatok hovorkyňa Unionu Beáta Dupaľová Ksenzsighová.

„Táto transakcia má cieľ priblížiť nás viac k zákazníkom a posilniť Union ako veľký poisťovací dom. Výrazne sa rozšíria možnosti nášho pôsobenia, a to nielen v oblasti životného, ale aj neživotného poistenia. Vďaka tomu bude možné uspokojiť požiadavky a potreby aj náročnejších klientov,“ podotkol generálny riaditeľ Unionu Michal Špaňár.

Podľa slov generálneho riaditeľa Poštovej banky Andreja Zaťka je Poštová poisťovňa v dobrej kondícii. „Poisťovňa je nízkorozpočtová, efektívne fungujúca, s orientáciou na optimalizáciu procesov. Od roku 2015 narástla v predpise poistného o 44 % a podarilo sa jej takmer zdvojnásobiť zisk,“ vysvetlil s tým, že poisťovňa však bola jednou z najmenších na slovenskom trhu a jej organický rast bez veľkej zahraničnej poistnej matky bol limitovaný.

V piatok podpísali dotknuté strany zmluvu, nasledujú však ďalšie formálne kroky. Ide o schvaľovanie dozorujúcimi orgánmi, ktorými sú Národná banka Slovenska a Protimonopolný úrad SR. „Pre klientov Poštovej poisťovne sa však touto transakciou fakticky nemení nič – ich zmluvy ostávajú platné za pôvodných podmienok,“ uzavrela poisťovňa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika