Na hlavný obsah

V Maďarsku predĺžia zákaz vychádzania, silvestrovské zábavy nebudú

Štedrý deň by mohol dostať výnimku.

V Maďarsku predĺžia zákaz vychádzania, silvestrovské zábavy nebudú
Maďarský premiér Viktor Orbán. Foto: TASR/AP

V súčasnosti platné prísne epidemiologické opatrenia v Maďarsku, vrátane nočného zákazu vychádzania, predĺži vláda minimálne do 11. januára. Oznámil to v pondelok (7. 12.) na facebooku predseda vlády Viktor Orbán, podľa ktorého sa však o obmedzeniach počas vianočných sviatkov rozhodne 21. decembra.

Premiér pripomenul, že od vyhlásenia zákazu vychádzania v čase od 20.00 do 05.00 h prešiel mesiac, pričom epidémia nového druhu koronavírusu nepoľavuje nielen v Maďarsku, ale ani v celej Európe. Dodal, že pred dvoma týždňami sa začalo v krajine celoplošné rezortné testovanie a že Maďarsko teraz patrí medzi krajiny s najvyšším počtom testov.

„O tom, či na Štedrý večer budeme môcť udeliť výnimku, sa rozhodne 21. decembra. Isté však je, že na Silvestra výnimka nebude, silvestrovské podujatia a pouličné zábavy nebude možné uskutočniť,“ zdôraznil.

Za uplynulých 24 hodín potvrdili testy v Maďarsku 3 870 prípadov nakazenia novým druhom koronavírusu. V súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 116 zväčša starších chronicky chorých pacientov. Aktuálne je infikovaných 173 881 osôb.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet