Na hlavný obsah

V prípade Lučanského išlo o ľudskú tragédiu, myslí si prezidentka Čaputová

Jeho pokus o samovraždu nesmie podľa nej slúžiť politickému nátlaku.

V prípade Lučanského išlo o ľudskú tragédiu, myslí si prezidentka Čaputová
Prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová si myslí, že pokus o samovraždu bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského treba rýchlo a do dôsledkov vyšetriť. Vyjadrila sa tak v stredu (30. 12.) v reakcii na zverejnené informácie o skutku, ku ktorému došlo v utorok (29. 12.) podvečer v Ústave na výkon väzby v Prešove.

„Jeho čin nesmie slúžiť politickému nátlaku na ukončenie vyšetrovania káuz, ktoré súvisia s ohýbaním spravodlivosti z minulosti,“ uviedla prezidentka a zdôraznila, že žiadny politik neurčuje vinu a nevinu obvinených. „A nie je ani tým, ktorý by mal hodnotiť dôkaznú situáciu a vyvolávať vášne,“ dodala.

Podľa prezidentky je dobré, že vyšetrovatelia aj prokurátori cítia slobodu konať a vyšetrujú aj kauzy, ktoré boli roky zakrývané a prehliadané. „O vine a nevine obvinených rozhodne na základe dôkazov súd v spravodlivom procese a s plným rešpektom k právam obvinených osôb,“ uzavrela prezidentka.

Policajný exprezident bol vo väzbe od 6. decembra, pretože súd mal obavy z toho, že by mohol ovplyvňovať svedkov. V dôsledku pokusu Milana Lučanského o samovraždu oznámil v stredu generálny riaditeľ Zboru väzenskej a justičnej stráže Milan Ivan, že odstupuje z funkcie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko