Na hlavný obsah

Viac ako 800 000 Britov prišlo pre pandémiu o prácu

Britský gastrosektor krváca podobne ako slovenský.

Viac ako 800 000 Britov prišlo pre pandémiu o prácu
Ulica Regent Street v Londýne počas lockdownu. Foto: TASR/AP

Počet zamestnancov vo Veľkej Británii (GB) od vypuknutia pandémie koronavírusu do novembra podľa údajov, ktoré v utorok (15. 12.) zverejnil britský štatistický úrad, klesol o 819 000.

Do októbra bolo v Británii bez práce 1,7 milióna ľudí. Zavádzanie lockdownov a reštrikcií v čase pandémie vážne postihli odvetvie pohostinstva, v ktorom prišla o prácu až tretina ľudí zo štatistiky.

Bary a reštaurácie v Spojenom kráľovstve sa museli počas novembra zavrieť a tisíce z nich stále nie sú v prevádzke v oblastiach, v ktorých platia protipandemické opatrenia tretieho stupňa. Odvetvie utrpí ešte viac, keď sa tretí stupeň začne od stredy (16. 12.) uplatňovať v Londýne.

„Vidíme, že sektor pohostinstva má počas pandémie naozaj ťažkosti,“ povedal Darren Morgan, šéf oddelenia ekonomických štatistík britského štatistického úradu.

„Počet ľudí strácajúcich prácu, počet ľudí na nútenej dovolenke a počet voľných miest pre ľudí hľadajúcich zamestnanie v sektore pohostinstva, to všetko zhoršuje veľmi náročné obdobie tohto odvetvia,“ dodal Morgan.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet