Na hlavný obsah

Vo finále Tipsport Kaufland Cupu vyzve Nitranov Poprad

"Kamzíci" si vybojovali postup cez Michalovce.

Vo finále Tipsport Kaufland Cupu vyzve Nitranov Poprad
Fotografia zo zápasu HK Dukla Ingema Michalovce - HK Poprad. Foto: TASR

V premiérovom ročníku slovenskej pohárovej súťaže v ľadovom hokeji sa predstavia HK Poprad a HK Nitra. Nitrania sa do finále Tipsport Kaufland Cupu prebojovali cez Slovan Bratislava, Popradčania v semifinále vyradili Michalovce. Termíny finále zatiaľ nie sú známe.

Nitra ešte v novembri doma prehrala 4:5 a v odvete na bratislavskom ľade boli favoritmi na postup domáci. Nitra však zvíťazila 3:1 a kvalifikovala sa ďalej. Poprad si zo Zemplína priniesol najtesnejší triumf 1:0 a v domácej odvete viedol 2:0. Za hostí síce skorigoval kanadský útočník Christophe Lalancette, no postup „kamzíkov“ potvrdil Lukáš Handlovský. V závere stretnutia prehru Michalovčanov už len zmiernil Peter Galamboš. „Dnes nie je čo hodnotiť, boli sme slabší tím. Výsledok zodpovedá hre, ktorú sme predviedli. Od začiatku nám chýbal život a túžba vyhrať zápas. Bolo to bez srdiečka,“ zhodnotil práve autor posledného gólu v stretnutí Galamboš podľa webu hkpoprad.sk.

Kormidelník popradského tímu Peter Mikula nechal v tomto súboji oddychovať niekoľko skúsenejších hráčov. „Stáli sme pred dilemou, lebo som videl, že niektorí hráči z extraligy sú doráňaní, preto sme sa rozhodli nastúpiť v takejto zostave. Vedeli sme, že Michalovce nastúpia v plnej sile, pretože oni takúto druhú várku juniorov nemajú,“ povedal po súboji Mikula a pokračoval: „Stav 1:0 po prvom zápase nič neznamenal, bolo to klamlivé, pri stave 1:2 by už boli problémy. Príjemne ma v odvete prekvapili mladí hráči, ktorí dali aj prvý gól a do ostatných vliali náboj sily. Som rád, že sme postúpili.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport