Na hlavný obsah

Antigénové testy budú podľa Sulíka opäť obstarávať štátne hmotné rezervy

Ministerstvo hospodárstva splnilo úlohu, ktorú minister považuje za nezmysel.

Antigénové testy budú podľa Sulíka opäť obstarávať štátne hmotné rezervy
Podpredseda vlády a minister hospodárstva SR Richard Sulík. Foto: SITA

Antigénové testy bude opätovne obstarávať Správa štátnych hmotných rezerv SR. Po stredajšom (27. 1.) rokovaní vlády to uviedol minister hospodárstva Richard Sulík.

Zopakoval, že jeho rezort už uznesenie kabinetu o nákupe 8 miliónov testov naplnil a jeho úloha v procese obstarávania testov sa tak skončila. „I keď som to vždy považoval za nezmysel, to je ako keby ministerstvo kultúry malo dostavať tunel Višňové. V každom prípade tu bola úloha obstarať osem miliónov testov a včerajším dňom bola táto úloha splnená. Oddnes budú obstarávať opäť štátne hmotné rezervy,“ povedal.

Zároveň potvrdil, že v skladoch štátnych rezerv sú okrem gumených rukavíc, ktoré sú nedostatkovým tovarom v celej Európe, všetky ostatné predpísané tovary. Vláda pritom podľa jeho slov na stredajšom (27. 1.) rokovaní nehovorila o možnosti distribúcie respirátorov rizikovým skupinám obyvateľov.

Podľa Sulíka musia k tejto téme zaujať stanovisko odborníci. Odmietol, že hmotné rezervy by mali iniciatívne nakupovať respirátory, ktoré by sa mali zadarmo distribuovať pre dôchodcov. „Potrebujeme rozhodnutie vlády, možno najskôr rozhodnutie pandemickej komisie alebo nejakého zboru odborníkov.“ Vláda by v takomto prípade musela tiež rozhodnúť, kto nákup a distribúciu ochranných prostriedkov zabezpečí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko