Na hlavný obsah

Arménsky prezident sa nakazil koronavírusom, karanténu strávi v Británii

Časť jeho rodiny žije v Londýne.

Arménsky prezident sa nakazil koronavírusom, karanténu strávi v Británii
Na snímke arménsky prezident Armen Sarkisjan. Foto: TASR/AP

Arménsky prezident Armen Sarkisjan, ktorý trávi novoročné sviatky u príbuzných v Londýne, mal pozitívny test na koronavírus. Oznámili to arménske médiá s odvolaním sa na prezidentskú kanceláriu.

„Prezident Armen Sarkisjan privítal Nový rok v Londýne v rodinnom kruhu. V nedeľu 3. januára mu v Londýne úspešne operovali nohu. U prezidenta sa ale tiež prejavili príznaky choroby COVID-19. Podstúpil test s pozitívnym výsledkom. Prezident Sarkisjan je v domácej izolácii a dočasne pokračuje v práci na diaľku,“ citovala agentúra TASS z komuniké. Pred zvolením za prezidenta v roku 2018 pracoval Sarkisjan ako arménsky veľvyslanec v Londýne, kde sa usadila časť jeho rodiny.

V Arménsku pribudlo počas uplynulého dňa 324 nových prípadov nákazy koronavírusom. Od začiatku pandémie sa v krajine s približne tromi miliónmi obyvateľov nakazilo 160 544 ľudí, z ktorých 2 878 zomrelo. V lete sa z ochorenia COVID-19 zotavil premiér Nikol Pašinjan.

Koronavírusom sa nakazili aj slovenský premiér Igor Matovič, prezidenti USA Donald Trump a Francúzska Emmanuel Macron či premiér Británie Boris Johnson. Pozitívny test malo aj monacké knieža Albert II. či následník britského trónu Charles.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet