Na hlavný obsah

Českí poslanci prišli do parlamentu bez rúšok, následne došlo k bitke pri pulte

Poslanca Volného vykázali zo sály.

Niekoľko poslancov českého parlamentu sa vo štvrtok (21. 1.) popoludní pobilo pri predsedníckom pulte v Poslaneckej snemovni, informoval spravodajský server Novinky.cz.

Rokovanie sprevádzali vášne vyvolané nezaradenými poslancami Lubomírom Volným a Marianom Bojkom, ktorí zámerne prišli bez rúšok a takisto bez nich vystupovali v pléne.

Volný sa v čase, keď bol pri rečníckom pulte, dostal do slovného konfliktu s podpredsedom Poslaneckej snemovne Tomášom Hanzelom, ktorý zasadanie viedol. Hanzel Volnému vypol mikrofón a nastala potýčka. Do bitky sa zapojili aj ďalší účastníci.

Predseda Snemovne Radek Vondráček následne z dôvodu fyzického konfliktu Volného až do konca zasadania vykázal so sály. Vondráček uviedol, že bude nasledovať disciplinárne konanie pred mandátovým a imunitným výborom.

Poslanecká snemovňa českého parlamentu vo štvrtok rozhoduje o ďalšom predĺžení núdzového stavu. Česká vláda ešte v pondelok (18. 1.) schválila žiadosť o jeho predĺženie o 30 dní, konkrétne do 21. februára. Predĺženie musí potvrdiť parlament.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet