Na hlavný obsah

Chceli zbierať podpisy za predčasné voľby, Hlas-SD od toho napokon upustil

Pellegrini nechce, aby boli ľudia predmetom šikany.

Chceli zbierať podpisy za predčasné voľby, Hlas-SD od toho napokon upustil
Členovia strany Hlas-SD na čele s bývalým premiérom vlády Smeru-SD Petrom Pellegrinim. Foto: SITA

Strana Hlas–SD nebude počas celoplošného skríningového testovania zbierať podpisy za referendum o predčasných voľbách. Okrem Slovenskej národnej strany (SNS) nenašla subjekt, ktorý by to podporil.

Predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini v straníckom podcaste hovoril o tom, že zber podpisov počas testovania robiť nebudú, aby ľudia, ktorí sa na tom mali podieľať, neboli „predmetom šikany alebo pokutovania,“ a tiež nechcú riskovať, že pri zbere podpisov dôjde k provokáciám.

Podľa Denníka N začne zrejme strana zber podpisov sama a nedá sa vylúčiť, že ich bude zvlášť zbierať aj Smer-SD. V čase pandémie sa teda budú podpisy zbierať najmä korešpondenčne, čo môže trvať aj niekoľko mesiacov. Referendum by tak mohlo byť až koncom tohto roka.

Hlas-SD navrhol v pondelok (18. 1.) vytvorenie spoločného petičného výboru na referendum o predčasných parlamentných voľbách. Pellegrini listom oslovil zástupcov viacerých spoločenských organizácií a politických strán, aby do výboru nominovali svojich zástupcov. Listom sa obrátil aj na opozičné či mimoparlamentné strany s výnimkou kotlebovcov. Smer-SD, KDH, Progresívne Slovensko, Spolu – občianska demokracia a Dobrá voľba ho odmietli.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko