Na hlavný obsah

Dallas vyrovnal presilovkový rekord. Bondrov zápis je minulosťou

Chára sa tentoraz z výhry netešil.

Dallas vyrovnal presilovkový rekord. Bondrov zápis je minulosťou
Na snímke slovenský hokejista Andrej Sekera v drese Dallasu Stars v súboji proti Nashvillu. Foto: SITA/AP

Hokejisti Dallasu v zostave so slovenským obrancom Andrejom Sekerom zvíťazili v zápase zámorskej NHL v noci na pondelok (25. 1.) na domácom ľade nad Nashvillom 3:2. Sekera odohral takmer 18 minút, zablokoval tri strely a pripísal si dva hity.

Stars majú na konte dve výhry a s celkovým počtom ôsmich presilovkových gólov v prvých dvoch dueloch sezóny vyrovnali rekord NHL Pittsburghu (1995/1996) a Detroitu (1942/1943). „Je fajn, keď vám to tam padá. Len aby nám to vydržalo. Myslím si, že nám to zatiaľ celkom ide,“ povedal pre nhl.com veterán v drese „hviezd“ Joe Pavelski.

Washington so slovenským duom Zdeno Chára – Richard Pánik prehral s Buffalom 3:4 po samostatných nájazdoch. Jediným úspešným exekútorom v rozstrele bol Jack Eichel. Chára, ktorý sa posunul z tretej obrannej dvojice do druhej, odohral takmer 23 minút a pripísal si jeden plusový bod aj dve trestné minúty. Pánik strávil na ľade takmer 12 minút, dvakrát vystrelil na bránku „šablí“ a rozdal štyri hity.

Center Washingtonu Capitals Nicklas Bäckström (vľavo, číslo 19) prekonal zápis bývalého slovenského útočníka Petra Bondru.

Švédsky center Nicklas Bäckström zaznamenal za domácich gól a asistenciu. Odohral 962. zápas v drese Capitals v základnej časti NHL, čím sa dostal na tretie miesto historických klubových tabuliek, keď prekonal zápis Petra Bondru (961 stretnutí). „Blahoželám, Nick! Prajem ti mnohé ďalšie úspechy v drese Capitals, nech sa ti ďalej darí,“ napísal bývalý slovenský reprezentant na twitteri. Na čele štatistiky je súčasný kapitán tímu Alexander Ovečkin (1156).

Pittsburgh zdolal doma New York Rangers 3:2 vďaka víťaznému gólu Jakea Guentzela necelé dve minúty pred koncom tretej tretiny, bol pre neho v profilige jubilejný 100. v kariére. O triumfe Edmontonu vo Winnipegu 4:3 rozhodol strelou z prvej v poslednej sekunde riadnej hracej doby nemecký útočník Leon Draisaitl.

Chicago pokorilo Detroit 6:2, pričom štyri góly Blackhawks padli z hokejok švajčiarskych útočníkov. Jeden dal Philipp Kurashev a hetrikom sa blysol ďalší nováčik Pius Sute.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport