Na hlavný obsah

Djokovič a Bartyová na tróne. Lídri rebríčkov ATP a WTA sa nezmenili

Slovenskými jednotkami sú stále Gomboš a Kužmová.

Djokovič a Bartyová na tróne. Lídri rebríčkov ATP a WTA sa nezmenili
Na snímke srbský tenista Novak Djokovič. Foto: TASR/AP

Lídrami tenisových rebríčkov mužov a žien sú aj po prvých tohtoročných turnajoch Srb Novak Djokovič a Austrálčanka Ashleigh Bartyová napriek absencii v súťažnom dianí. Obaja strávili na čele zimnú pauzu medzi sezónami.

V elitnej desiatke hodnotenia mužov neprišlo k žiadnym posunom, medzi ženami sa Bieloruska Arina Sobolenková posunula zásluhou triumfu na turnaji v Abú Zabí z 10. na 7. priečku. Zmeny nenastali ani na postoch lídrov slovenského hodnotenia – mužskou jednotkou je Norbert Gombos a ženskou Viktória Kužmová.

Austrálska tenistka Ashleigh Bartyová.Foto: TASR/AP
Foto: TASR/AP

Srbský tenista Novak Djokovič vedie o viac ako 2 000 bodov pred Španielom Rafaelom Nadalom, tretí je Rakúšan Dominic Thiem. Gombosovi patrí 88. pozícia, nasledujú Andrej Martin na 101. stupienku, Jozef Kovalík na 131. mieste, Martin Kližan na 152. poste, Filip Horanský na 184. a Lukáš Lacko na 200. priečke.

Austrálčanka Ashleigh Bartyová je líderkou rebríčka WTA o takmer 1 500 bodov pred druhou Rumunkou Simonou Halepovou, tretia je Japonka Naomi Osaková. Spomedzi Sloveniek je v prvej stovke len Kužmová na 98. stupienku, Anna Karolína Schmiedlová figuruje na 135. priečke a v druhej stovke sú aj Kristína Kučová (147.) a Jana Čepelová (171.).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport