Na hlavný obsah

Škriniar schoval Ronalda do vrecka. Už ho môžeš vytiahnuť, odkazujú fanúšikovia

Slabý výkon Juventusu skritizoval aj legendárny Del Piero.

Škriniar schoval Ronalda do vrecka. Už ho môžeš vytiahnuť, odkazujú fanúšikovia
Milan Škriniar ubránil Cristiana Ronalda v derby zápase Inter Miláno - Juventus Turín. Foto: SITA/AP

Emotívne a mimoriadne dôležité víťazstvo v nedeľu (17. 1.) dosiahli futbalisti Interu Miláno. V šlágri 18. kola Serie A na San Sire zdolali Juventus Turín 2:0 (1:0) a v Derby d’Italia triumfovali prvýkrát od roku 2016. V tabuľke sa zverenci Antonia Conteho so 40 bodmi dotiahli na lídra a mestského rivala AC, majstrovský Juventus na piatom mieste zaostáva o 7 bodov.

Vidal: Ukázali sme hlad po víťazstve

„Toto nie je len víťazstvo o troch bodoch, ale aj o poznaní, že sme na správnej ceste. Zdolali sme súpera, ktorý deväť rokov kraľoval na talianskej scéne a mal rovnaký zámer aj v tejto sezóne. Vždy ma zaujíma iba poctivá práca a toto víťazstvo sa zrodilo vďaka nej. Strelili sme dva góly a mohli sme aj viac. Momentálne sa veľmi tešíme z tohto víťazstva,“ tréner Interu Conte.

„Ukázali sme hlad po víťazstve a bojovali sme až do konca. Vyhrali sme nad najsilnejším protivníkom, a to nám dodá veľa sebavedomia. Gól venujem našim fanúšikom,“ uviedol Arturo Vidal. Čilský útočník, ktorý v 12. min otvoril skóre zápasu, kedysi hrával práve v Juventuse.

Ako Škriniar „venčil“ najväčšiu hviezdu súpera

Veľkú chválu médií si vyslúžila obranná trojica Interu v zložení Milan Škriniar, Stefan de Vrij a Alessandro Bastoni. Slovenský zadák odohral na jej pravej strane skvelý zápas, za ktorý si vyslúžil od webu thehardtackle.com osmičku na desaťstupňovej stupnici výkonnosti. Rovnaký zdroj ocenil najväčšiu útočnú hviezdu Juventusu Cristiana Ronalda iba dvojkou, najnižšou známkou spomedzi všetkých aktérov na ihrisku. „Škriniar bol excelentný a veľmi silný na pravej strane. Útočníkom súpera kazil ich prieniky do tejto časti defenzívy Interu. A Ronaldo? Bol to jeden z jeho najhorších výkonov za dlhé obdobie. Často strácal loptu a smerom dopredu bol neúčinný,“ napísal spomenutý taliansky zdroj.

Škriniar na svojom instagramovom konte napísal k zápasu len jedno slovo: „Team“. Reakcie jeho fanúšikov boli zaujímavé. „Škriniar, zápas sa už skončil. Už môžeš vytiahnuť Ronalda z vrecka…“ alebo „Ronaldo na vôdzke“.

Legenda hovorí o vypnutom Juventuse

Talianska futbalová legenda Alessandro del Piero rovnako nešetrila slovami kritiky na hru Juventusu. „V tejto sezóne sme viackrát videli, že mužstvu nevyšiel prvý alebo druhý polčas. Vo zvyšku stretnutia sa však vzchopilo. Teraz to bolo inak. Najviac znepokojujúce je to, že sme videli počas celého zápasu vypnutý Juventus,“ uviedol niekdajší kapitán „starej dámy“ pre Sky Sport.

„Bianconeri“ herne nepresvedčili zrejme aj preto, že im chýbali zranení Paulo Dybala a Matthijs de Ligt, resp. Juan Cuadrado a Alex Sandro, ktorí boli pozitívni na COVID-19. „Tréner Andrea Pirlo nespomínal tieto absencie, čo je dobré. Verím, že táto skupina hráčov sa poriadne skoncentruje a ešte predvedie svoju silu, ako už v tejto sezóne ukázali víťazstvami nad FC Barcelona či AC Miláno,“ dodal Del Piero.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport