Na hlavný obsah

Facebook zablokoval Trumpa na neurčito. Vyvolával násilnú vzburu, tvrdí Zuckerberg

Účty prezidenta USA sú zmrazené najmenej na dva týždne.

Facebook zablokoval Trumpa na neurčito. Vyvolával násilnú vzburu, tvrdí Zuckerberg
Na kombosnímke vľavo zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg a vpravo prezident USA Donald Trump. Foto: TASR/AP, koláž: RTVS

Sociálna sieť facebook zablokovala účet dosluhujúceho amerického prezidenta Donalda Trumpa „na neurčitý čas“ vzhľadom na jeho snahy podnecovať násilie, ku ktorému došlo tento týždeň v hlavnom meste Washington. Oznámil to vo štvrtok (7. 1.) šéf a zakladateľ firmy Facebook Mark Zuckerberg, ktorého citovala tlačová agentúra AFP.

Zuckerberg spresnil, že zákaz, ktorý bol oznámený v stredu na 24 hodín, sa predĺžil z dôvodu Trumpovho „používania našej platformy na vyvolávanie násilnej vzbury proti demokraticky zvolenej vláde“.

„Sme presvedčení, že riziko spojené s umožnením, aby prezident pokračoval vo využívaní našej služby počas tohto obdobia, je skrátka príliš veľké. Rozhodli sme sa preto predĺžiť zablokovanie jeho účtov na Facebooku a Instagrame na neurčitý čas – najmenej na nasledujúce dva týždne, kým sa neukončí pokojné odovzdanie moci,“ uviedol na facebooku Zuckerberg.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet