Na hlavný obsah

Fico: Dušan Kováčik je politický väzeň, zlikvidovali ho

Nepáčia sa mu kandidáti na špeciálneho prokurátora.

Fico: Dušan Kováčik je politický väzeň, zlikvidovali ho
Predseda strany SMER-SD Robert Fico. Foto: SITA

Obvinený niekdajší špeciálny prokurátor Dušan Kováčik bol politicky zlikvidovaný súčasnou vládnou koalíciou. Myslí si to predseda opozičnej strany Smer-SD Robert Fico, ktorý na to poukázal v súvislosti s blížiacou sa voľbou špeciálneho prokurátora. V pondelok (25. 1.) viackrát vyhlásil, že ide o politického väzňa a ukazoval schému jeho kauzy na základe medializovaných informácií.

Trojnásobný expremiér obvinil prokurátora Ondreja Repu, ktorý kauzu dozoroval a tiež sudcu Najvyššieho súdu Juraja Klimenta, ktorý je Repov strýko. „Bol v odvolacom senáte na Najvyššom súde, ktorý potvrdil Kováčikovu väzbu,“ povedal s tým, že Kliment bol nominant OĽANO na pozíciu generálneho prokurátora.

Ficovi sa nepozdáva ani jeden z kandidátov na špeciálneho prokurátora a nevyjadril sa k tomu, koho Smer-SD podporí. Výhrady mal najmä k bývalému ministrovi vnútra a spravodlivosti Danielovi Lipšicovi, ktorý podľa medializovaných informácií rýchlo získal bezpečnostnú previerku na stupeň tajné u ministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina). „To, že si Lipšic vybavil bezpečnostnú previerku, nikoho z nás neprekvapuje. Ako mohol prejsť bezpečnostnou previerkou, keď existuje komunikácia medzi ním a Alenou Zsuzsovou?,“ poukázal.

Výhrady mal aj voči ďalším kandidátom na špeciálneho prokurátora Jánovi Šantovi a Vasiľovi Špirkovi. Kandidatúru Petra Kysela nespomenul.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko