Na hlavný obsah

Heger hovorí o roku reštartu. Predstavil hlavné vízie rezortu financií

O pláne obnovy už rokuje s Európskou komisiou.

Heger hovorí o roku reštartu. Predstavil hlavné vízie rezortu financií
Podpredseda vlády SR a minister financií SR Eduard Heger (OĽANO). Foto: TASR

Životná úroveň Slovákov musí rásť a musíme začať dobiehať vyspelé krajiny Európskej únie. Po stredajšom (13. 1.) rokovaní vlády to skonštatoval minister financií Eduard Heger (OĽANO).

Súčasne predstavil reformy, ktoré budú spolu s plánom obnovy nosnou témou rezortu financií nielen tento rok, ale aj tie nasledujúce. „Slovensko dlho spalo a potrebujeme na Slovensku naštartovať nové veci,“ zhodnotil. Dodal, že ministerstvo malo s Európskou komisiou prvé rokovanie o pláne obnovy. V ďalších sa bude pokračovať nasledujúce týždne.

Hlavnými finančnými reformami pre rok 2021 bude daňová, dôchodková a reforma rozpočtovej zodpovednosti. Jednou z hlavných vízií je konsolidácia rozpočtu. „Je v záujme európskych partnerov, ale aj nás. Chceme z dlhovej hory, na ktorú sme vystúpili, začať kráčať dolu,“ povedal.

Heger prezradil, že cieľom rezortu je priniesť taký daňový mix, ktorý bude pôsobiť motivačne k podnikateľskej aktivite a podporovať životy občanov. „Verím, že urobíme zo Slovenska miesto, kde budeme radi žiť,“ doplnil s tým, že detaily reforiem predstaví hneď, ako budú k dispozícii.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika