Na hlavný obsah

Hlas-SD podá trestné oznámenie na Matoviča a ďalších členov vlády

Raši žiada zvolanie mimoriadneho zdravotníckeho výboru.

Hlas-SD podá trestné oznámenie na Matoviča a ďalších členov vlády
Na snímke nezaradení poslanci NR SR sprava Peter Pellegrini a Richard Raši. Foto: TASR

Strana Hlas-SD podá trestné oznámenie na premiéra Igora Matoviča (OĽANO) a ďalších členov jeho vlády, ktorých podozrieva zo spáchania trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa či trestného činu šírenia nebezpečnej nákazlivej choroby. Na tlačovom brífingu o tom v utorok (5. 1.) informoval predseda strany a expremiér Peter Pellegrini. Šírenia choroby sa mal dopustiť vicepremiér Štefan Holý (Sme rodina), ktorý „možno nakazil polovicu vlády”.

Matovič je podľa Pellegriniho zodpovedný za súčasnú krízu a opýtal sa, kde je. V súčasnej situácii by mal podľa neho každý deň byť prítomný na úrade vlády.

Poslanci Národnej rady SR, ktorí v strane pôsobia, predložia na najbližšiu schôdzu parlamentu návrh ústavného zákona o skrátení volebného obdobia parlamentu.

Poslanec parlamentu Richard Raši, ktorý pôsobí v strane, požiadal o zvolanie mimoriadneho zdravotníckeho výboru, na ktorom od ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO) očakáva predstavenie konkrétnych pripravených krokov, ktoré majú pomôcť preťaženým nemocniciam.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko