Na hlavný obsah

Hlohovec zvoláva krízový štáb, je pripravený lokálne testovať

V meste sa zhoršuje epidemická situácia.

Hlohovec zvoláva krízový štáb, je pripravený lokálne testovať
Primátor mesta Hlohovec Miroslav Kollár. Foto: TASR

Pre prudký nárast počtu prípadov ochorenia COVID-19 za posledné dni chce mesto Hlohovec požiadať o zvýšenie počtu trvalých odberových miest. Primátor Miroslav Kollár preto na pondelok (11. 1.) zvolal mestský krízový štáb. Uviedol, že od začiatku septembra v celom okrese zaznamenali 1 601 pozitívnych výsledkov testovania, z toho bolo len za posledných desať dní 328.

Kollár na sociálnej sieti informoval, že na rokovaní mestského krízového štábu sa zúčastnila aj prednostka okresného úradu Lucia Raková, ktorá na stredu (13. 1.) zvoláva koordinačné stretnutie všetkých starostov okresu a ďalších bezpečnostných a epidemiologických zložiek.

„Sme pripravení v prípade ďalšieho zhoršenia epidemiologickej situácie v spolupráci so zložkami krízového riadenia zabezpečiť aj opakované nárazové lokálne testovanie obyvateľov mesta,“ uviedol primátor.

Náčelníka mestskej polície požiadal o sprísnenie dozoru dodržiavania platných pravidiel, najmä v súvislosti s opakovanými informáciami o nelegálnom prevádzkovaní niektorých pohostinských zariadení. Doplnil, že komunikujú s veľkými zamestnávateľmi o pretestovaní ich zamestnancov. „Dobrá správa je, že niektorí svojich zamestnancov testujú,“ dodal Kollár.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko