Na hlavný obsah

Jaguar Land Rover spustil testovanie viac ako 2 800 zamestnancov

Ide o začiatok celoplošného testovania v okrese Nitra.

Jaguar Land Rover spustil testovanie viac ako 2 800 zamestnancov
Na snímke priemyselný závod Jaguar Land Rover v Nitre. Foto: TASR

Nitriansky Jaguar Land Rover začal vo štvrtok (7. 1.) ráno hromadne testovať svojich zamestnancov a dodávateľov antigénovými testami. Spoločnosť si testy zabezpečila ešte pred vianočnými sviatkami.

„Prvé kolo testovania sme uskutočnili už 28. decembra, dnes a zajtra testujeme počas oboch dní a kapacitne sme pripravení pokryť 5 500 odberov. V závode sa celkovo nachádza päť odberných miest, ktoré sú umiestené v jednotlivých prevádzkach,“ priblížila manažérka automobilky pre firemné záležitosti Miroslava Remenárová.

Testovanie sa začalo o 7.00 h a potrvá do piatku (8. 1.). Odberné miesta budú v prevádzke do večerných hodín, posledné sa zatvorí o 22.00 h. Testy vykonávajú pracovníci zdravotnej služby Falck.

Automobilka potvrdila, že je v úzkom kontakte s asistentom predsedu vlády, primátorom Nitry, orgánmi na ochranu zdravia, ako aj s ozbrojenými zložkami.

„Všetci vynakladáme spoločné úsilie, aby aktuálne opatrenia prispeli k ochrane zdravia obyvateľov. Vnímame ako veľký prínos pre Nitriansky okres, že vláda podporila takýto koordinovaný prístup a umožnila nám ako najväčšiemu zamestnávateľovi v Nitre začať s testovaním už dnes,“ uzavrela Remenárová.

Nitra a okolie patria aktuálne k najviac postihnutým oblastiam Slovenska. Celý región čaká v najbližších dňoch plošné testovanie a následne prísne podmienky pohybu obyvateľstva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny