Na hlavný obsah

Jankovská sa mala priotráviť liekmi, previezli ju do nemocnice

Nechali si ju na pozorovanie.

Jankovská sa mala priotráviť liekmi, previezli ju do nemocnice
Na snímke obvinenú bývalú štátnu tajomníčku ministerstva spravodlivosti SR Moniku Jankovskú privádzajú na Špecializovaný trestný súd 22. januára 2021 v Banskej Bystrici. Foto: TASR

Bývalú štátnu tajomníčku ministerstva spravodlivosti Moniku Jankovskú v nedeľu (31. 1.) vo večerných hodinách eskortovali z väznice v Banskej Bystrici do tamojšej nemocnice. Píše o tom web tvnoviny.sk. Podľa informácií portálu má byť dôvodom užitie antidepresív.

Zdravotne by mala byť v poriadku a mimo ohrozenia života. V nemocnici je na infúziách a lekári si ju tam nechali na pozorovanie. Informácie potvrdilo aj ministerstvo spravodlivosti. „Nesťažovala sa síce na žiadne zdravotné komplikácie, uviedla však väčšie požitie predpísaných liekov. Obvinená po celý čas komunikovala s personálom, požitie liekov bolo bez účinku, ktorý by ohrozoval jej život, avšak vzhľadom na charakter udalosti bude neskôr prevezená na ďalšie pozorovanie do Nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne,“ vysvetlil hovorca rezortu Peter Bubla.

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v piatok (22. 1.) nevyhovel jej žiadosti o prepustenie na slobodu. Jankovskú zadržali vlani v marci spolu s ďalšími 12 sudcami počas policajnej akcie Búrka. Pre obvinenia z korupcie jej hrozí viacročný trest odňatia slobody. Obvinená nevyužila svoje právo a sťažnosť proti tomuto rozhodnutiu nepodala. Vo väzbe je už desať mesiacov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko