Na hlavný obsah

Komisia na prešetrenie Lučanského smrti si prezrela kamerové záznamy

Na budúci týždeň opätovne zvolá branno-bezpečnostný výbor.

Komisia na prešetrenie Lučanského smrti si prezrela kamerové záznamy
Na snímke policajný exprezident Milan Lučanský. Foto: TASR

Komisia, ktorá sa zaoberá úmrtím bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského vo väzbe, si v pondelok (11. 1.) prezrela kamerové záznamy z prešovského väzenského ústavu. Predseda parlamentného branno-bezpečnostného výboru Juraj Krúpa (OĽaNO) po zasadnutí zhodnotil, že nič neštandardné na záznamoch nebolo. Komisia by tento týždeň mala navštíviť prešovskú väznicu ako aj Nemocnicu pre obvinených a odsúdených v Trenčíne.

K téme smrti Lučanského bude pravdepodobne na budúci týždeň opätovne zvolaný aj branno-bezpečnostný výbor. Opozície chce na jeho zasadnutie pozvať aj vyšetrovateľa alebo dozorujúceho prokurátora prípadu.

Opozičná poslankyňa Denisa Saková (Hlas-SD) v tejto súvislosti povedala, že členovia komisie videli záznamy zo začiatku aj z konca decembra minulého roka, teda z oboch incidentov.

„Vzhľadom na kamerové záznamy a vzhľadom na papierové podklady, ktoré sme obdržali, tak je tam viacero nezrovnalostí, ktoré by sme si radi vysvetlili, či už v Trenčíne, alebo v prešovskej väznici,“ uviedla Saková. Viac však vzhľadom na povinnú mlčanlivosť členov komisie nešpecifikovala.

Doplnila, že jednotliví príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže v Prešove a v Trenčíne by mali byť zbavení mlčanlivosti, aby mohli zodpovedať na otázky komisie. „Chceme mať celý ten obraz kompletný,“ dodala.

Člen komisie za Smer-SD Marián Saloň konštatoval, že nové podklady namiesto vysvetlenia naopak odkrývajú a poukazujú na ďalšie početné nezrovnalosti. „Namiesto konkrétnych odpovedí, ktoré sme očakávali od kompetentných, tak vyvstali ďalšie otázky, na ktoré je potrebné čo najskôr odpovedať,” doplnil poslanec na sociálnej sieti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko