Na hlavný obsah

Kotleba aj Saková. Šéf parlamentu chce v komisii prešetrujúcej Lučanského smrť šesť poslancov

Troch zástupcov bude mať koalícia aj opozícia.

Kotleba aj Saková. Šéf parlamentu chce v komisii prešetrujúcej Lučanského smrť šesť poslancov
Na snímke exprezident Policajného zboru Milan Lučanský. Foto: TASR

Do nezávislej komisie prešetrujúcej smrť exprezidenta Policajného zboru Milana Lučanského nominuje predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) aj Mariana Kotlebu (ĽSNS) či členku strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Denisu Sakovú. Informoval o tom vo videu, ktoré poskytla riaditeľka odboru Kancelárie NR SR Michaela Jurcová.

Medzi navrhnutými šiestimi členmi za parlament je aj Juraj Krúpa (OĽANO), Milan Laurenčík (SaS), Petra Hajšelová (Sme rodina) a Marián Saloň (Smer-SD).

Kollár priblížil, že ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) ho v súvislosti s rozhodnutím vytvoriť nezávislú prešetrovaciu komisiu úmrtia Lučanského požiadala o návrh na šiestich členov za parlament.

Rozhodol som sa, že týchto šiestich členov rozdelím spravodlivo. Troch medzi koaličných poslancov a troch medzi opozičných,“ objasnil. Vyzdvihol, že politické strany v parlamente bez prieťahov vybrali svojich zástupcov.

Milan Lučanský zomrel v stredu 30. decembra po tom, ako sa v utorok 29. decembra pokúsil o samovraždu.

Národná kriminálna agentúra ho zadržala 3. decembra 2020. Lučanského obvinili v rámci akcie Judáš a vzali ho do väzby. Vzhľadom na informácie o zranení, ktoré mal obvinený bývalý policajný prezident utrpieť vo väzbe 12. decembra, generálny prokurátor Maroš Žilinka uložil krajskému prokurátorovi v Prešove, aby preskúmal okolnosti tohto prípadu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko