Na hlavný obsah

ĽSNS sa štiepi, stranu opúšťajú Mazurek, Uhrík, Suja a ďalší

Zo strany odchádzajú k 26. januáru.

ĽSNS sa štiepi, stranu opúšťajú Mazurek, Uhrík, Suja a ďalší
Na snímke poslanci NR SR zľava Marian Kotleba, Miroslav Suja, Milan Mazurek, Ondrej Ďurica a Rastislav Schlosár. Foto: TASR

V ĽSNS končí europoslanec Milan Uhrík, ale aj poslanci Národnej rady SR Milan Mazurek, Ondrej Ďurica, Miroslav Suja, Eduard Kočiš a Miroslav Urban. Informoval o tom Uhrík s tým, že žiadny z nich v politike nekončí.

Zo strany odchádzajú k dnešnému dňu, t.j. k utorku 26. januára. „Nateraz sa k tejto situácii už nebudeme bližšie vyjadrovať. Samozrejme, o našich ďalších krokoch vás budeme vždy priebežne a včas informovať,“ uviedol Uhrík.

Rozhodnutie predsedu strany Mariana Kotlebu prevziať na seba všetku moc, tvrdí Uhrík, podporila aj vybraná časť členskej základne, ktorá to bez ich vedomia odhlasovala. „Toto rozhodnutie zmeniť pôvodne ľudovú stranu na stranu jediného muža musím rešpektovať, avšak ako zástanca tímovej spolupráce sa s tým jednoducho nedokážem stotožniť,“ poznamenal Uhrík.

Kotlebovi sa poďakoval za spoluprácu a príležitosti. „Naša spoločná cesta sa končí, pretože naše názory na fungovanie a smerovanie strany do budúcna sa už príliš rozchádzajú. A namiesto vyvolávania nejakých vnútorných rozporov či konfliktov považujem za korektnejšie a slušnejšie vydať sa radšej vlastnou cestou,“ uviedol.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko