Na hlavný obsah

Ministerstvo zdravotníctva reaguje na Pellegriniho: Jeho vyjadrenia nie sú pravdivé

Poprela ich aj Kamila Magálová.

Ministerstvo zdravotníctva reaguje na Pellegriniho: Jeho vyjadrenia nie sú pravdivé
Opozičný poslanec Peter Pellegrini a sídlo Ministerstva zdravotníctva SR. Foto: RTVS, TASR

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR sa dôrazne ohradzuje voči dezinformáciám o vakcinačnej kampani „Vakcína je sloboda“, ktoré v nedeľu (31. 1.) zazneli v relácii O 5 minút 12 na Jednotke z úst poslanca NR SR Petra Pellegriniho (Hlas-SD). RTVS o tom informoval rezort zdravotníctva.

„Kampaň mala byť spustená až vtedy, keď budú dva milióny vakcín na sklade a nie prednostne očkovať hviezdy, aby zadarmo robili reklamu,“ povedal v diskusnej relácii bývalý premiér. „Svojimi výrokmi navodzoval dojem, že osobnosti sú v kampani pre peniaze a za prednostné očkovanie. Ani jedno z toho nie je pravda. Do kampane Vakcína je sloboda sa zapojili všetci jej podporovatelia nezištne a zaočkovaní budú štandardne podľa poradia ako všetci občania Slovenska,“ zareagovalo MZ SR.

„Pellegrini nás nazval hviezdičkami, čo je pri mojom veku dosť smiešne a trocha aj za čiarou. Zrejme ma dávno nevidel, keďže v operetách neúčinkujem. Ale, čo ma najviac pobúrilo, bolo to, keď tvrdil, že sme za to vraj dostali honorár a boli prednostne zaočkovaní. Je to klamstvo, všetci sme to robili bez nároku na honorár. Zaočkovaná tiež nie som, počkám si, kým príde na mňa rad,“ vyjadrila sa k tvrdeniam Pellegriniho úspešná slovenská herečka Kamila Magálová.

Pellegrini sa vzápätí ospravedlnil tým, ktorí jeho kritiku spustenia vakcinačnej kampane pochopili ako útok. „Vážim si každého, kto sa či už priamo v nemocniciach, vakcinačných centrách alebo prostredníctvom osvety zapája do boja s koronavírusom. Nemal som úplný prehľad, kto všetko v kampani účinkuje a navyše som mal mylnú informáciu, že dostali honorár a boli prednostne očkovaní,“ informoval expremiér.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko