Na hlavný obsah

Muž zo Slovenska zabil v Afrike tigra, následne ním propagoval podnikanie

Hrozí mu päť rokov za mrežami.

Vyšetrovateľ odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality Úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru obvinil Jána K. z obce Žihárec v okrese Šaľa z prečinu porušovania ochrany rastlín a živočíchov. Hrozí mu trest odňatia slobody na jeden až päť rokov, informovala polícia.

K obvineniu došlo na základe nariadenia o ochrane druhov voľne žijúcich živočíchov a rastlín reguláciou obchodu s nimi. Muž v rozpore s nariadením ulovil na komerčné účely v Juhoafrickej republike tigra džungľového (Panthera tigris).

Obvinený si ho dal po ulovení doviezť na územie Slovenska bez príslušného povolenia na dovoz vydaného Ministerstvom životného prostredia SR. Držal ho v rodinnom dome bez toho, aby vedel preukázať spôsob jeho nadobudnutia.

Tigra zároveň v rozpore so zákonom používal na propagáciu podnikateľskej činnosti v súvislosti so sprostredkovaním poľovačiek v Juhoafrickej republike. Celková spoločenská hodnota exempláru tigra džungľového bola vyčíslená vedeckým orgánom Štátnej ochrany prírody SR na 28 000 eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko