Na hlavný obsah

Obvinení v kauze Dobytkár Bödör a Kuba zostávajú vo väzbe

Najvyšší súd ich sťažnosť neakceptoval.

Obvinení v kauze Dobytkár Bödör a Kuba zostávajú vo väzbe
Na snímke nitriansky podnikateľ Norbert Bödör prichádza vypovedať v kauze Pôdohospodárskej platobnej agentúry na NAKA v Bratislave 3. júla 2020. Foto: TASR

Nitriansky podnikateľ Norbert Bödör a podnikateľ Peter Kuba zostávajú vo väzbe do apríla tohto roka. Najvyšší súd (NS) SR vo štvrtok (28. 1.) potvrdil rozhodnutie o predĺžení väzby Špecializovaného trestného súdu v Pezinku z 15. januára.

„Senát 1T Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosti obvinených Petra Kubu a Norberta Bödöra, podané proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu, ktorým bola u oboch obvinených predĺžená lehota väzby do 1. apríla 2021,“ informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Väzobne stíhajú siedmich

Bödöra a Kubu zadržali v rámci policajnej akcie Dobytkár z marca minulého roku. Národná kriminálna agentúra v tejto kauze obvinila celkovo 21 fyzických a sedem právnických osôb. Čelia obvineniu z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Výška zdokumentovaných úplatkov dosiahla takmer 10,5 milióna eur.

Obvinený podnikateľ Petra Kuba.Foto: TASR
Foto: TASR

O väzobnom stíhaní Bödöra rozhodol NS SR vlani 9. júla, na druhý deň vzali do väzby aj Kubu. Oboch zadržali 3. júla. V rámci akcie väzobne stíhajú celkovo sedem osôb. Medzi nimi aj finančníka Martina Kvietika a bývalého riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) Juraja Kožucha.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko