Na hlavný obsah

Pocta zosnulému Venglošovi. Pomenujú po ňom prestížnu cenu

Cenu Jozefa Vengloša odovzdajú premiérovo už v marci.

Pocta zosnulému Venglošovi. Pomenujú po ňom prestížnu cenu
Bývalý slovenský futbalista a futbalový tréner Jozef Vengloš. Foto: TASR

Cena pre najlepšieho trénera roka na Slovensku bude po novom niesť meno zosnulej futbalovej osobnosti Jozefa Vengloša. Slovenský futbalový zväz (SFZ) týmto krokom zareagoval na utorkové (26. 1.) úmrtie najlepšieho slovenského trénera 20. storočia, ktorý doviedol Československo k zisku zlata na majstrovstvách Európy 1976 v Belehrade. SFZ o tom informuje na svojom webe.

„Pána Vengloša vnímam ako skvelého človeka, ktorý urobil Slovensku vo svete len tú najlepšiu reklamu. Nie náhodou bol vyhlásený za trénera storočia. Osobne mám na stretnutia s ním krásne spomienky a každá jedna chvíľa s ním a v jeho spoločnosti bola pre mňa obohacujúca, veľa som sa od neho naučil,“ vyjadril sa prezident SFZ Ján Kováčik.

„Premiérovo bude Cena Jozefa Vengloša odovzdaná už v marci na vyhlásení ankety Futbalista roka,“ doplnil. Viaceré futbalové ocenenia nesú meno po slovenských legendách – Cenu Jána Popluhára preberá najlepší hráč a Cenu Petra Dubovského najlepší futbalista do 21 rokov.

Správu o úmrtí Vengloša vo veku nedožitých 85 rokov potvrdil v utorok SFZ na svojom webe. RTVS si jeho výraznú osobnosť si pripomenie na Dvojke v stredu (27. 1.) večer v dokumente zo série GEN.sk.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport