Na hlavný obsah

Polícia obvinila muža, ktorý sa so sekerou pokúšal dostať do parlamentu

Mal pri sebe aj dva nože.

Polícia obvinila muža, ktorý sa so sekerou pokúšal dostať do parlamentu
Na snímke muž s igelitovou taškou na schodoch pred vstupom do budovy Národnej rady SR. Foto: FB/ Polícia SR - Bratislavský kraj

Vyšetrovateľ krajskej kriminálky v Bratislave obvinil muža, ktorý sa pokúšal v stredu (27. 1.) dostať do budovy národnej rady so sekerou, z útoku na orgán verejnej moci v štádiu pokusu v súbehu s prečinom výtržníctva. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti s tým, že obvineniu čelí 22-ročný A. F. z Bratislavy.

Ten mal podľa doterajších informácií prísť na hlavný vchod do budovy Národnej rady SR a násilím sa pokúšal otvoriť dvere vedúce do priestoru vestibulu, ktoré sa mu však z dôvodu ich zabezpečenia nepodarilo otvoriť,“ píše polícia.

Dodáva, že následne sa z igelitovej tašky pokúsil vybral sekeru, v čom mu zabránili miestni strážcovia, ktorí muža zadržali a odovzdali polícii. Obvinený mal okrem sekery pri sebe aj dva nože a niekoľko papierikov s menami poslancov a politických strán.

Muž sa nachádza v cele policajného zaistenia a v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny