Na hlavný obsah

Poškodenú hrádzu sa podarilo sanovať, Vojanom nateraz záplava nehrozí

Vodohospodári sú pripravení v prípade potreby zasiahnuť.

Poškodenú hrádzu sa podarilo sanovať, Vojanom nateraz záplava nehrozí
Na snímke záber zo zabezpečovacích prác na poškodenej hrádzi Laborca pri Vojanoch. Foto: facebook/Slovenský vodohospodársky podnik

Hrádzu na rieke Laborec pri obci Vojany v okrese Michalovce, ktorej poškodenie v pondelok (25. 1.) ráno spôsobilo zaplavenie nezastavaného okolia, sa podarilo sanovať, informoval hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku Marián Bocák.

Ako uviedol, po tom, čo zhotoviteľ stavby plynovodu hrádzu sanoval, vodohospodári žiaden ďalší priesak vody v okolí nepozorujú. „Zároveň sa na poškodené miesto navážajú tzv. big bagy, ktoré zabezpečia stabilitu hrádze,“ doplnil. Vodohospodári majú byť tiež pripravení v nevyhnutnom prípade operatívne pristúpiť k otvoreniu poldra Beša, aby sa hroziaca prívalová vlna odvrátila od zastavanej časti.

V súvislosti s mimoriadnou situáciou zasadal aj okresný krízový štáb, vo veci sa angažuje aj ministerstvo životného prostredia. „Nateraz sa však pretrhnutú hrádzu podarilo zasanovať a otvorenie poldra nie je nutné. Situácia sa však môže kedykoľvek zmeniť,“ uviedlo na sociálnej sieti a dodalo, že v prípade zhoršenia aktuálneho stavu je pripravené koordinovať postup prác.

Hrádzu cez rieku Laborec pri obci Vojany mal v pondelok ráno narušiť zhotoviteľ stavby plynovodu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko