Na hlavný obsah

Prihlasovanie na testovanie opäť funguje, niektoré mestá sú už plné

Na antigénový test je potrebné vopred sa prihlásiť.

Prihlasovanie na testovanie opäť funguje, niektoré mestá sú už plné
Testovanie na koronavírus. Foto: TASR/AP

Formulár, ktorý umožňuje verejnosti prihlásiť sa na konkrétne mobilné odberové miesto (MOM) určené na antigénové testovanie na koronavírus, je opäť dostupný verejnosti. Na sociálnej sieti o tom v pondelok (18. 1.) popoludní informovalo Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI).

„Antigénové MOM fungujú ďalej bez problémov a rovnako tak funguje bez problémov aj objednávanie sa vybraných skupín na očkovanie,“ priblížilo. Prihlásiť sa je možné na internetovej stránke NCZI.

Ľudia pod príspevkom na sociálnej sieti v komentároch ale uvádzajú, že sa im na testy naďalej nedarí prihlásiť. „V Komárne už všetky termíny obsadené,“ napísal László Végh. Renáta Veselková mala podobný problém v Šuranoch: „Šurany všetky termíny obsadené. Kde je logika?“ Viacerí komentujúci píšu aj o plnej obsadenosti testovacích miest v Bratislave.

S obrovským náporom vopred nepočítali

NCZI zaregistrovalo počas 15 minút takmer pol milióna požiadaviek na testovanie antigénovými aj PCR testami, a to počas nedeľňajšej (17. 1.) tlačovej konferencie, keď bola zverejnená informácia o skríningovom testovaní prostredníctvom MOM. Podľa centra ide o niekoľkonásobné prevýšenie dennej kapacity, na ktorú je objednávkový systém Moje ezdravie v štandardnom režime nastavený.

Z dôvodu technického riešenia situácie centrum dočasne zamedzilo prístup verejnosti k týmto formulárom. Všetky technické zložky od nedeľného večera intenzívne pracovali na opätovnom spustení formuláru, ku ktorému došlo až v pondelok popoludní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko