Na hlavný obsah

Remišová: Výnimky musíme výrazne obmedziť

Návrh plánuje predložiť koalícii.

Remišová: Výnimky musíme výrazne obmedziť
Podpredsedníčka vlády SR a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí). Foto: TASR

Podpredsedníčka vlády SR a ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí) sa domnieva, že výnimky z opatrení, ktoré v súčasnej pandemickej situácii udeľuje hlavný hygienik Ján Mikas, sa musia výrazne obmedziť. Výnimky majú podľa nej slúžiť na zabezpečenie fungovania štátu a ekonomiky.

„Každá výnimka by mala byť detailne odôvodnená tým, prečo je jej udelenie nevyhnutné. Počty jednotlivých štátnych inštitúcií a dôvody výnimiek musia byť zverejňované. Všetkým nám ide o to isté, o ochranu zdravia a životov ľudí, preto verím, že sa na tom dohodneme,“ oznámila v nedeľu (10. 1.) na sociálnej sieti.

Vyjadrenie Remišovej prišlo deň po tom, ako premiér Igor Matovič (OĽANO) v relácii Sobotné dialógy na Rádiu Slovensko vysvetlil, že vicepremiér Štefan Holý (Sme rodina) mal na cestu do Veľkej Británie, keďže má v krajine maloleté deti, výnimku od hlavného hygienika. Premiér uviedol, že hygienik udelil 500 takýchto výnimiek.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko