Na hlavný obsah

Seniori už nie sú pri prihlasovaní sa na očkovanie odkázaní len na elektronický formulár

Registrovať sa môžu aj telefonicky.

Seniori už nie sú pri prihlasovaní sa na očkovanie  odkázaní len na elektronický formulár
Na snímke pilotné očkovanie klientov Domova sociálnych služieb (DSS) v Barci v Košiciach proti ochoreniu COVID-19 mobilným očkovacím tímom v utorok 19. januára 2021. Foto: TASR

Na call centre ministerstva zdravotníctva sa po novom môžu seniori zaregistrovať na očkovanie, zmeniť si termín testovania a očkovania, či informovať sa o aktuálnych opatreniach. V pondelok (25. 1.) o tom informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová.

„Zaregistrovať seba alebo blízkych na očkovanie proti COVID-19 je už možné aj telefonicky. Túto možnosť ponúka call centrum rezortu zdravotníctva. Po zavolaní si môže volajúci vybrať zo štyroch možností,“ vysvetlila Eliášová.

Rezort zdravotníctva tento krok zdôvodnil tým, že predovšetkým starší ľudia často nemajú prístup na internet či dostatočné počítačové zručnosti. Na očkovanie možno registrovať seba alebo svojich príbuzných aj na čísle 0800 174 174, prípadne zo zahraničia možno volať na telefónne číslo +421 270 074 174.

Ministerstvo naďalej odporúča pri registrácii na očkovanie využívať najmä registračný formulár na internetovej stránke venovanej koronavírusu. V prípade potreby môžu formulár vyplniť aj príbuzní žiadateľov a pri registrácii môžu zadať svoj e-mailový a telefonický kontakt. Kapacity infolinky vďaka tomu podľa rezortu zdravotníctva zostanú voľné pre ľudí, ktorí nemajú inú možnosť prihlásenia sa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko