Na hlavný obsah

Šestica mužov obvinených v rámci akcie Judáš zostáva vo väzbe

Zadržali ich začiatkom vlaňajšieho decembra.

Šestica mužov obvinených v rámci akcie Judáš zostáva vo väzbe
Na snímke námestník riaditeľa SIS Boris Beňa v sprievode polície prichádza na Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Foto: TASR

Šesticu mužov, ktorú zadržali v rámci policajnej akcie Judáš na začiatku decembra minulého roka, budú naďalej stíhať väzobne. Rozhodol o tom vo štvrtok (7. 1.) senát Najvyššieho súdu SR (NS SR) na svojom neverejnom zasadnutí. RTVS o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

V rámci akcie sú obvinení nitriansky podnikateľ Norbert Bödör, bývalý šéf kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby (SIS) Peter Gašparovič, námestník riaditeľa SIS Boris Beňa, bývalý policajt Ladislav Vičan, bývalý policajný vyšetrovateľ Marián Kučerka, bývalý viceprezident Finančnej správy Daniel Čech a bývalý riaditeľ Úradu zvláštnych policajných činností ministerstva vnútra Jozef Rehák.

Stíhaný bol aj policajný exprezident Milan Lučanský, ktorý bol obvinený z brania úplatku. Súd však pre jeho smrť uznesenie zrušil.

Podľa zistení vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry sa obvinení muži mali dopúšťať trestnej činnosti dlhodobo, a to minimálne v ôsmich skutkoch. Išlo o najmä o korupciu, ohrozovanie dôvernej a vyhradenej skutočnosti, vydieranie, založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny či podplácanie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko