Na hlavný obsah

Sutter pomohol hetrikom ku gólovému uragánu, ktorý sfúkol Ottawu

V NHL naň čakal trinásť rokov.

Sutter pomohol hetrikom ku gólovému uragánu, ktorý sfúkol Ottawu
Center tímu Vancouver Canucks Brandon Sutter (číslo 20) oslavuje svoj prvý hetrik v NHL. Foto: SITA/AP

V jedinom zápase NHL v noci na utorok (26. 1.) zvíťazili hokejisti Vancouveru nad Ottawou hladko 7:1. V domácom drese zaznamenal premiérový hetrik v profilige útočník Brandon Sutter.

Tridsaťjedenročný center strelil svoj prvý gól v 10. minúte, keď v páde chrbtom k bránke otvoril skóre. V 38. minúte za stavu 3:1 pridal ďalší zásah v oslabení, do brejku ho vyslal Antoine Roussel a Sutter trafil ukážkovo do pravého horného rohu. Hetrik skompletizoval 54 sekúnd pred koncom, keď obral o puk Tima Stützleho, natlačil sa pred nemeckého nováčika a blafákom prekonal Matta Murrayho v bránke hostí.

Prvého hetriku v NHL sa dočkal vo svojom 735. zápase v základnej časti. „Trvalo mi trinásť rokov, kým som ho dosiahol,“ povedal pre oficiálny ligový web Sutter. „Bol som riadne vyhecovaný. Ako starnete, postupne sa zmenšuje šanca, že sa ho vám ho niekedy podarí streliť.“

Canucks vybojovali tretí triumf v sezóne a posunuli sa na piate miesto v tabuľke kanadskej Severnej divízie. Tréner Ottawy D. J. Smith rozhodne nie je spokojný so súčasnými výkonmi svojho mužstva: „Niektorí hráči si zrejme myslia, že majú svoje pozície garantované. Musíme nájsť tie správne zloženia formácií a možno dať šancu iným chalanom. Možno dokážu hrať o trochu tvrdšie ako niektorí hráči, ktorí sú teraz v zostave,“ vyhlásil. Oba tímy sa vo vancouverskej Rogers Arene stretnú v tomto týždni ešte dvakrát.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport