Na hlavný obsah

Talianskeho expremiéra Berlusconiho hospitalizovali pre problémy so srdcom

Politik vlani prekonal koronavírus.

Talianskeho expremiéra Berlusconiho hospitalizovali pre problémy so srdcom
Na snímke bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi. Foto: TASR/AP

Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi je hospitalizovaný pre problémy so srdcom, informovali vo štvrtok (14. 1.) jeho hovorca a osobný lekár. Osemdesiatštyriročný mediálny magnát absolvuje vyšetrenia na kardiologickej klinike v Monaku a podľa hovorcu sa „o pár dní vráti domov“, uvádza agentúra AFP.

Expremiérov osobný lekár Alberto Zangrillo pre taliansku agentúru ANSA dodal, že v pondelok (11. 1.) ho náhle privolali do Berlusconiho vily na juhu Francúzska, pretože jeho pacient mal nepravidelný srdcový rytmus.

Bývalého premiéra naposledy hospitalizovali v septembri, keď mu diagnostikovali nákazu koronavírusom. V nemocnici vtedy strávil 11 dní. Túto chorobu potom označil za „možno najväčšie utrpenie vo svojom živote“. Spolu s ním sa nakazili aj dve z jeho detí a tiež jeho družka Marta Fascinaová.

Berlusconi, ktorý bol v rokoch 1994 – 2011 trikrát talianskym premiérom za svoju stredopravicovú stranu Forza Italia, podstúpil v roku 2016 kardiochirurgický zákrok na odstránenie potenciálne smrteľnej poruchy srdcovej činnosti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet