Na hlavný obsah

Trať jej nesadla. Vlhová sa nezmestila ani do top 10

Zaváhali aj jej najväčšie súperky.

Trať jej nesadla. Vlhová sa nezmestila ani do top 10
Kronplatz - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová počas obrovského slalomu Svetového pohára žien v talianskom Kronplatzi. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v utorkovom (26. 1.) obrovskom slalome v talianskom Kronplatzi dvanáste miesto. Na trati urobila predovšetkým v druhom kole viacero chýb a na víťaznú Francúzku Tessu Worleyovú stratila 2,05 s. Druhú priečku obsadila Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová (+0,26 s) a tretia bola domáca Talianka Marta Bassinová (+0,73 s). Priamy prenos vysielala RTVS na Dvojke.

Jej najväčšia súperka v boji o celkové prvenstvo vo Svetovom pohári v alpskom lyžovaní Gisinová v druhom kole nepotvrdila post líderky po prvej jazde, keďže tesne pred cieľom urobila veľkú chybu a skončila až šiesta. Napriek tomu skresala z náskoku Vlhovej v boji o veľký krištáľový glóbus. Zaváhala aj Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá skončila štvrtá (+1,08 s).

Petra Vlhová doteraz nazbierala v celkovom poradí SP 883 bodov, Švajčiarka Gisinová 783 a tretia je už ďalšia švajčiarska pretekárka Gutová-Behramiová so 747 bodmi.

„Dnes to bolo naozaj ťažké, pretože podmienky boli náročné, trať bola rozbitá a hrboľatá. Do toho sa striedalo svetlo s tieňom, takže mi to nevyšlo, ale pokračujeme ďalej,“ skonštatovala po pretekoch pre RTVS Vlhová.

S výnimkou vypadnutia v jednom z dvoch decembrových obrovských slalomov vo francúzskom Courcheveli dosiahla Petra Vlhová svoj najhorší výsledok v tejto disciplíne v SP od októbra 2019, vtedy bola v Söldene štrnásta. Odvtedy zakaždým skončila v elitnej desiatke, ak preteky dokončila.

Pred februárovými majstrovstvami sveta v zjazdovom lyžovaní, ktoré od 9. do 23. februára bude hostiť talianska Cortina d’Ampezzo, sú v v SP na programe ešte zjazd a super v nemeckom Garmisch-Partenkirchene.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport