Na hlavný obsah

V Jávskom mori objavili časti vraku havarovaného lietadla

Záchranári našli aj časti ľudských tiel.

V Jávskom mori objavili časti vraku havarovaného lietadla
Lietadlo indonézskej aerolinky Sriwijaya Air smerujúce z Jakarty na ostrov Borneo sa krátko po štarte zrútilo. Na palube bolo 62 osôb. Foto: SITA/AP

Potápači z indonézskych námorných síl objavili v nedeľu (10. 1.) časť vraku havarovaného lietadla, ktoré sa v sobotu krátko po štarte zrútilo. Časť vraku našli v Jávskom mori v hĺbke 23 metrov.

Dispečeri indonézskej aerolinky Sriwijaya Air v sobotu (9. 1.) krátko po odlete stratili kontakt s lietadlom smerujúcim z Jakarty do mesta Pontianak v západnej časti ostrova Borneo. Na palube lietadla Boeing 737-500 bolo 62 pasažierov, ani jeden nebol občanom EÚ.

„Nadmorská výška lietadla približne štyri minúty po odlete klesla za necelú minútu o viac než 10 000 stôp (vyše tri kilometre),“ uviedol v sobotu letecký portál FlightRadar.

V Indonézii sa v októbri 2019 zrútilo do Jávskeho mora lietadlo Boeing 737 MAX indonézskej leteckej spoločnosti Lion Air. Na palube stroja, ktorý tiež odletel z Jakarty, vtedy zahynulo 189 ľudí. O päť mesiacov neskôr sa zrútil ďalší Boeing 737 MAX, ktorý patril spoločnosti Ethiopian Airlines. Boeing v reakcii na obe nehody odstavil tento model na celom svete z prevádzky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet