Na hlavný obsah

Vďaka za tekuté jedlo, dali by sme si aj klobásy, píšu uväznení baníci spod zeme

Mužov v bani uväznil výbuch.

Vďaka za tekuté jedlo, dali by sme si aj klobásy, píšu uväznení baníci spod zeme
Záchranári vyhlbujú šachtu na mieste explózie v bani na zlato.

Jedenásť baníkov, ktorí uviazli v bani na zlato vo východnej časti Číny, sa poďakovalo za tekutú stravu a lieky, ktoré dostali cez komunikačný tunel. Uviedli tiež, že by privítali klasické jedlo, konkrétne klobásy. Informovala o tom v stredu (20. 1.) na svojej webovej stránke stanica BBC.

Celkom 22 baníkov uviazlo v bani vo východočínskej provincii Šan-tung po tom, ako výbuch 10. januára poškodil vstup do bane a komunikačný systém. Desať baníkov je nezvestných. Príčina explózie nie je známa.

Záchranárom sa s 11 baníkmi podarilo nadviazať spojenie týždeň po výbuchu v hĺbke približne 540 metrov po tom, ako im spustili lano, za ktoré potiahli. Baníci sú medzičasom schopní komunikovať so záchranármi prostredníctvom telefónnej linky.

Títo baníci uviedli, že mali kontakt i s ďalším kolegom, ktorý uviazol 50 metrov pod nimi, potom sa však prerušil. Záchranári v utorok (19. 1.) vyjadrili obavy v súvislosti s hladinou podzemnej vody v bani a uviedli, že zvažujú časť z nej odčerpať. Banské nešťastia v Číne sú pomerne časté, väčšinou ich spôsobuje nedostatočné dodržiavanie bezpečnostných opatrení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet