Na hlavný obsah

Vedca Borisa Klempu mrzia premiérove výroky o odborníkoch

Matovič pred stretnutím vlády kritizoval vedcov.

Vedca Borisa Klempu mrzia premiérove výroky o odborníkoch
Virológ z Biomedicínskeho centra Slovenskej akedémie vied (SAV) Boris Klempa počas tlačovej konferencie ministerstva zdravotníctva k epidemiologickej situácii na Slovensku v piatok 8. januára. Foto: SITA

Virológa Biomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied Borisa Klempu stredajšia (13. 1.) reakcia premiéra Igora Matoviča (OĽANO), v ktorej skritizoval odborníkov, veľmi mrzí. Podľa vedca slová predsedu vlády v súčasnej napätej spoločenskej atmosfére v dôsledku ťažkej pandemickej situácie nijako nepomáhajú.

„Môj názor zostal konzistentný so stanoviskom, ktoré sme sformulovali ešte na jeseň v rámci iniciatívy ‚Veda pomáha COVID-19‚“, povedal Klempa. Vedci koncom novembra vyhlásili, že jediné riešenie pandemickej situácie na Slovensku je prísne obmedzenie mobility a sociálnych kontaktov v kombinácii s cieleným testovaním.

Matovič v stredu pred rokovaním vlády reagoval na kritiku vedcov a odborníkov. „Keď nejaký odborník povie, že Slovensko potrebuje masívne očkovanie a nie masívne testovanie, tak to je pre mňa hlupák a nie odborník. Je to klamstvo a bohapustá lož,“ uviedol predseda vlády.

Vyjadrenia o tom, že Slovensku pomôže očkovanie, podľa premiéra ľudí zavádzajú a označil ich za „nechutné tancovanie na hroboch ľudí“. Očkovanie považuje za fiktívne riešenie, keďže Slovensko ani Európa aktuálne nemá k dispozícii dostatok dávok vakcíny proti ochoreniu COVID-19.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko